| ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ | |
|
+8aphroditenight19 Raven Μικρό νταμπίρ paramu8enia Broken Angel Amaranth Sensitive Vampire musicin 12 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
musicin Spirit
Αριθμός μηνυμάτων : 1 Ημερομηνία εγγραφής : 31/12/2011
| Θέμα: ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ Σαβ Δεκ 31, 2011 7:14 pm | |
| Γεια σας κι απο μένα !!Καλώς σας βρήκα γιατι μόλις σας βρήκα και ξετρελάθηκα!!!!Είμαι φαν του είδους ..καταπληκτικό φόρουμ!!! Είμαι 22 φοιτήτρια και ασχολούμαι με τη μουσική.Θα μοιραστώ κι εγώ λοιπόν μαζί σας την αγαπημένη μου ιστορία...απο ένα μουσικό κομμάτι..
ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ
ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ ΣΕ ΝΤΟ ΔΙΕΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑ-ΣΕΡΓΚΕΙ ΒΑΣΙΛΙΕΒΙΤΣ ΡΑΧΜΑΝΙΝΟΦ
Το έργο αυτό ήταν ένα από τα πρώτα του 19χρονου Ραχμάνινοφ. Συγκροτήθηκε σε "free Artist", αφού αποφοίτησε από το Ωδείο της Μόσχας στις 29 Μαΐου 1892. Ο ίδιος σε μία συνέντευξη στο «Μουσικό Παρατηρητή» το 1927 αναφέρει: «Συνέθεσα διάφορα σοβαρά πράγματα μετά από αυτό, αλλά περιέργως ένα μικρό κομμάτι πιάνου το γ αιχμηρό δευτερεύον προοίμιο, είναι αυτό που με έκανε γνωστό. Ήρθε με τέτοια δύναμη που δεν μπορούσα να το τινάξω μακριά ακόμη και αν προσπάθησα σκληρά να το κάνω. Έπρεπε να είναι εκεί, έτσι όπως είναι. Επίσης θυμάμαι πως έλαβα μόνο 20 δολάρια για αυτό. Το κομμάτι ηχογραφήθηκε και πουλήθηκε σε πολλά αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, αλλά ποτέ δεν έλαβα άλλη αποζημίωση. Η αναγνώριση που το κομμάτι μου έφερε εντούτοις άξιζε ιδιαίτερα». Όσον αφορά το από που εμπνεύστηκε ο συνθέτης δεν έλεγε ποτέ ο ίδιος αλλά υπάρχει ένας μύθος γύρω από αυτό. Το πρελούδιο είναι οργανωμένο σε τρία κύρια μέρη και coda : 1. Το opening του κομματιού με τρεις ανοιχτές συγχορδίες στο fortissimo εισαγάγει τη ζοφερή C# minor τονικότητα που κυριαρχεί το κομμάτι. Η cadential μοτίβο επαναλαμβάνεται σε όλο το μέρος και από το τρίτο μέτρο, έχουμε μεταβολές του όγκου σε ένα pianississimo για την έκθεση του θέματος. Εδώ λοιπόν, έχουμε τις καμπάνες που ηχούν καθώς συνοδεύεται από τους συγγενείς του ένας άνθρωπος, στην τελευταία του κατοικία με τον θάνατο και τον θρήνο να αποτελούν τα χαρακτηριστικά συναισθήματα συνοδευμένα από τις καμπάνες. 2. Ένα δεύτερο μέρος μπαίνει δυναμικά με ένα Agitato (διέγερση), αρχίζοντας με ιδιαίτερα χρωματικά τρίηχα. Ενώνονται έτσι με πάθος oι συγχορδίες με τα τρίηχα που κατεβαίνουν για να καταλήξουν στο τρίτο μέρος. Ένα ξύπνημα ακολουθεί λοιπόν με το mf που οδηγείται στο f είναι το ξύπνημα του ανθρώπου που βρίσκεται στον τάφο μέσα, θαμμένος πια, αλλά ζωντανός. Πρόκειται για έναν άνθρωπο με νεκροφάνεια που κηδεύτηκε, θάφτηκε και περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια η αγωνία του, ο φόβος, η μάχη. 3. Εδώ στο τρίτο μέρος, σε μια κλιμακούμενη ανακεφαλαίωση του κυρίως θέματος tempo primo που φιλοξενεί τον όγκο των συγχορδιών. Στο αρχικό tempo λοιπόν ξανακούμε τις τραγικές καμπάνες που σημαίνουν πια τον ερχομό του τέλους μέσα από την απόγνωση και την απελπισία του ffff που θα καταλήξει σε ppp καθώς θα χαθεί πια ο ήχος της καμπάνας. 4. Το κομμάτι κλείνει ήσυχα με μια σύντομη coda επτά μέτρων. Δεν ακούμε τίποτα πια παρά μόνο την καμπάνα ώσπου χάνεται κι αυτή δίνοντας το τέλος.
Πηγή sites.google.com/site/odeioopera
Αυτός είναι ο μύθος και λέγεται ότι, πρόκειται για πραγματική ιστορία. Όλα βέβαια μπορεί να είναι και μεταφορικά και να θέλουν να δώσουν ένα βαθύτερο νόημα πάνω σε δύσκολες καταστάσεις που ζούσε ο μεγάλος συνθέτης. Τα συμπεράσματα δικά σας… [i] | |
|
| |
Sensitive Vampire Vampire Eli†e
Αριθμός μηνυμάτων : 11982 Ημερομηνία εγγραφής : 14/09/2010 Ηλικία : 29 Τόπος : it's a secret!!!
Character sheet Αγαπημένος Ήρωας: damon salvatore, edward cullen, kristian ozera, adrian ivashkof Atittude: Kind
| Θέμα: Απ: ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ Σαβ Δεκ 31, 2011 7:22 pm | |
| καλως ηρθες στην παρεουλα μας musicin... ελπιζω να περασεις τελεια! με λενε ευα, και αν χρειαστεις οτιδηποτε, στειλε μου pm μου αρεσε αυτο που εγραψες, κυριως τα κοκκινα γραμματα, μιας και κυριως αυτα κατανοησα | |
|
| |
Amaranth Lycan
Αριθμός μηνυμάτων : 2751 Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2011 Ηλικία : 27 Τόπος : Night Castle
Character sheet Αγαπημένος Ήρωας: Atittude: Mean
| Θέμα: Απ: ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ Σαβ Δεκ 31, 2011 8:35 pm | |
| γεια και απο εμενα..πολυ ωραιο! καταλαβα κατι ψηλα.οχι οτι ασχολουμαι αλλα και στο σχολειο ειμαι καλη με την μουσικη!
λοιπον με λενε κατερινα και καλως ηρθες | |
|
| |
Broken Angel Witch
Αριθμός μηνυμάτων : 2643 Ημερομηνία εγγραφής : 29/12/2010 Ηλικία : 28 Τόπος : in my world
Character sheet Αγαπημένος Ήρωας: edward cullen Atittude: Kind
| Θέμα: Απ: ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ Σαβ Δεκ 31, 2011 10:24 pm | |
| Καλώς ήρθες και από εμένα musicin! Σου ευχομαι να περάσεις πλ ωραία μαζί μας! Εμένα με λένε Χρύσα!
Πλ ωραία η ιστορία σου αν και δον κατάλαβα τα πάντα! | |
|
| |
paramu8enia Vampire Eli†e
Αριθμός μηνυμάτων : 4651 Ημερομηνία εγγραφής : 10/07/2011 Ηλικία : 28 Τόπος : Memories
Character sheet Αγαπημένος Ήρωας: Dean! Kaneki-kun Atittude: Kind
| Θέμα: Απ: ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ Τρι Ιαν 03, 2012 2:41 am | |
| | |
|
| |
Μικρό νταμπίρ Lycan
Αριθμός μηνυμάτων : 834 Ημερομηνία εγγραφής : 23/04/2011 Ηλικία : 28 Τόπος : Everywere
Character sheet Αγαπημένος Ήρωας: Adrian,Meison,Rose,Krictian Atittude: Kind
| Θέμα: Απ: ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ Τρι Ιαν 03, 2012 4:08 am | |
| καλός όρισες και από εμένα! Με λένε Άννα και εύχομαι να περάσεις θαύμα! | |
|
| |
Αριθμός μηνυμάτων : 4651 Ημερομηνία εγγραφής : 10/07/2011 Ηλικία : 28 Τόπος : Memories
| Θέμα: Απ: ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ Τρι Ιαν 03, 2012 4:52 am | |
| Άννα έβγαλες ένα καταπληκτική ομοιοκαταληξία! :Ρ στο τέλος! /;ρ | |
|
| |
Μικρό νταμπίρ Lycan
Αριθμός μηνυμάτων : 834 Ημερομηνία εγγραφής : 23/04/2011 Ηλικία : 28 Τόπος : Everywere
Character sheet Αγαπημένος Ήρωας: Adrian,Meison,Rose,Krictian Atittude: Kind
| Θέμα: Απ: ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ Τρι Ιαν 03, 2012 4:56 am | |
| χαχαχα δεν το κατάλαβα :Ρ | |
|
| |
| Θέμα: Απ: ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ Τρι Ιαν 03, 2012 5:09 am | |
| | |
|
| |
Raven Vampire Eli†e
Αριθμός μηνυμάτων : 12430 Ημερομηνία εγγραφής : 29/06/2010 Ηλικία : 30 Τόπος : Fairytale
Character sheet Αγαπημένος Ήρωας: Eric Northman Atittude: Kind
| Θέμα: Απ: ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ Κυρ Ιαν 08, 2012 5:48 pm | |
| Καλώς ήρθες κι από μένα! Καλά να περάσεις μαζί μας και καλά post! Πολύ ρνδιαφέρον αυτό που έβαλες με το μουσικό κομμάτι. Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα πολλά εκτός από την ιστορία που διαδραματίζεται γιατί δεν ασχολούμαι πολύ με τη μουσική, αλλα μου φαίνεται ότι θα είναι πολύ ωραίο κομμάτι και θα ήθελα να το ακούσω. | |
|
| |
aphroditenight19 Dark Elf
Αριθμός μηνυμάτων : 103 Ημερομηνία εγγραφής : 12/02/2012 Ηλικία : 100 Τόπος : HOUSE OF NIGHT
Character sheet Αγαπημένος Ήρωας: me Atittude: Kind
| Θέμα: Απ: ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ Κυρ Μαρ 04, 2012 3:07 am | |
| καλωςηρθες και καλα να περασεις! | |
|
| |
Selene Vampire
Αριθμός μηνυμάτων : 301 Ημερομηνία εγγραφής : 09/01/2012 Ηλικία : 28 Τόπος : Καπου.
Character sheet Αγαπημένος Ήρωας: Stivie Rae Jonhson Atittude: Kind
| Θέμα: Απ: ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ Πεμ Μαρ 29, 2012 9:56 pm | |
| Ωραια ιστοριουλα που τη βρηκες? | |
|
| |
Κρίστεν Fallen
Αριθμός μηνυμάτων : 1719 Ημερομηνία εγγραφής : 11/11/2012 Ηλικία : 27 Τόπος : Θεσσαλονίκη
Character sheet Αγαπημένος Ήρωας: Μπέλλα.Κλάους.Ρενεσμέ.Ντέιμον.Λούς Atittude: Mean
| |
| |
Ophelia Fallen
Αριθμός μηνυμάτων : 1372 Ημερομηνία εγγραφής : 25/04/2010 Ηλικία : 160 Τόπος : House of night
Character sheet Αγαπημένος Ήρωας: Damon Salvatore Atittude: Scary
| Θέμα: Απ: ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ Σαβ Νοε 24, 2012 9:44 pm | |
| Ωραία είσοδος.... Να σαι καλά. Καλώς ήρθες. | |
|
| |
Albert Archibald Lycan
Αριθμός μηνυμάτων : 455 Ημερομηνία εγγραφής : 06/10/2012 Ηλικία : 235 Τόπος : The Night Castle
Character sheet Αγαπημένος Ήρωας: Helena Atittude: Kind
| Θέμα: Απ: ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ Σαβ Νοε 24, 2012 9:55 pm | |
| | |
|
| |
| ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ | |
|