| Γενική Κουβεντούλα | |
|
+10Lillith Favole Raven AЯianЯhod.ЬЩ.22 Allison Argent paramu8enia Albert Archibald Amaranth Κρίστεν Ophelia 14 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Κρίστεν Fallen
Αριθμός μηνυμάτων : 1719 Ημερομηνία εγγραφής : 11/11/2012 Ηλικία : 27 Τόπος : Θεσσαλονίκη
Character sheet Αγαπημένος Ήρωας: Μπέλλα.Κλάους.Ρενεσμέ.Ντέιμον.Λούς Atittude: Mean
| |
| |
Allison Argent Lycan
Αριθμός μηνυμάτων : 1182 Ημερομηνία εγγραφής : 21/06/2012 Ηλικία : 677 Τόπος : Νεκροταφιο
Character sheet Αγαπημένος Ήρωας: Damon salvatore, Jacob Black, Allison Argent, Klodin, Franki Atittude: Scary
| Θέμα: Απ: Γενική Κουβεντούλα Τρι Δεκ 25, 2012 3:57 pm | |
| Εμενα ο παππους μου ηρθε χτες απο Γερμανια και μου εφερε ενα ταμπλετ οποτε ολοι μέρα, ακομα και αν εχουμε επισκεψεις, εγω θα ειμαι με το ταμπλετ!
Κατι ασχετο αλλα κοιταξτε τη βρηκα στο ιντερνετ....
Πώς προέκυψαν τα "ασυνάρτητα" κάλαντα που λέμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς; Πρόκειται απλά για ένα love story που έμεινε στην ιστορία έστω με αυτόν τον περίεργο τρόπο!
Πρώτα από όλα ας θυμηθούμε λίγο τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς (γιατί....έχουμε και κάποια χρόνια να τα πούμε)
Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά ψιλή μου δεντρολιβανιά Κι αρχή καλός μας χρόνος εκκλησιά με τ' άγιο θόλος
Αγιος Βασίλης έρχεται και δε μας καταδέχεται από την Καισαρεία συ σ' αρχόντισσα κυρία
Βαστάει πένα και χαρτί Ζαχαροκάντυο ζυμωτή Χαρτί χαρτί και καλαμάρι δες και με το παλικάρι
Εσείς βγάζετε νόημα; Εγώ πάντως όχι! Ιδού λοιπόν η εξήγηση...
Η ιστορία μας διαδραματίζεται στον Μεσαίωνα. Σε εκείνα τα χρόνια οι φτωχοί και χαμηλών στρωμάτων άνθρωποι δεν είχαν το δικαίωμα να μιλούν στους αριστοκράτες παρά μόνο σε γιορτές όπου μπορούσαν να τους απευθύνουν ευχές.
Ήταν λοιπον ένας νεαρός (βλέπε Ρωμαίος και Ιουλιέτα-Μοντέγοι και Καπουλέτοι) αλλά φτωχό το παλικάρι, που είχε ερωτευθεί μια όμορφη αριστοκράτισσα. Σκαρφίστηκε λοιπόν το εξής ώστε να εκφράσει τον έρωτά του με τρόπο που να μην γίνει αντιληπτός όμως από τους υπόλοιπους.
Σου λεει θα παω την πρωτοχρονιά να της πω τις ευχές μου για το νέο έτος, αλλά θα φτιάξω ένα δικό μου ποίημα που θα έχει εναν στίχο από τα κάλαντα, εναν στίχο που θα απευθύνεται στη γκόμενα (!) και έτσι δεν θα με πάρουν χαμπάρι!
Αρχίζει λοιπόν και βάζει ενδιάμεσους στίχους (αυτούς με τα αστεράκια). Την αποκαλεί ψηλή, σαν δεντρολιβανιά. Επειδή φορούσε ένα από τα ψηλά τα κωνικά καπέλα με το τούλι στην κορυφή, την παρομοιάζει με Εκκλησιά με το Αγιο Θόλος (θόλος εκκλησίας). Της λέει ότι δεν τον καταδέχεται (ο Αι Βασίλης δεν εχει να κανει!) γιατί είναι αρχόντισσα κυρία.
Τέλος κλείνει με τις γαλυφιές! Την λεει ζαχαροκάντυο ζυμωτή, δηλαδή φτιαγμένη από ζάχαρη (γλυκειά μου) και την παρακαλεί να του ρίξει μια ματιά. Ετσι λοιπόν μια καψούρα έγινε τραγούδι και για αιώνες εμείς το τραγουδάμε και κονομάμε. Γιατί η καψούρα πουλάει, δεν το μαθες;
ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΨΟΥΡΑ! Υ.Γ. Πείτε κι εσείς τα κάλαντα σε όσες θέλετε να μιλήσετε με... "υπονοούμενα"!!! | |
|
| |
Lillith Dark Elf
Αριθμός μηνυμάτων : 612 Ημερομηνία εγγραφής : 04/01/2012 Ηλικία : 912 Τόπος : Μεσσοποταμια...εκει γυρω
Character sheet Αγαπημένος Ήρωας: Edward Cullen,Eric Northman,Damon Salvatore Atittude: Kind
| Θέμα: Απ: Γενική Κουβεντούλα Τρι Δεκ 25, 2012 5:32 pm | |
| Καλημέραααααααααα!!!!!!!!!!!!!! Απόψε μες απ' την καρδιά θέλω να σας μιλήσω πολλά χαμόγελα ζεστά σε όλους να χαρίσω. Πολλές ευχές από μακριά σας στέλνω με αγάπη υγεία πίστη και χαρά για τη χρονιά που θα 'ρθει. Μαζί με τις ευχές σας στέλνω και δωράκι, είναι μικρό μα δε χωρά να μπει σε ένα κουτάκι. Σαν το χαμόγελο κι αυτό, τίποτα δεν στοιχίζει, όμως αν είναι αληθινό, μες τη καρδιά αγγίζει. Είναι ζεστό και τρυφερό σα μωρουδίσιο χάδι από καρδιάς κι αληθινό σαν Χριστουγέννων βράδυ. Έλα κοντά πλησίασε, και δέξου το από μένα φιλί Χριστουγεννιάτικο στο μάγουλο για σένα. Καλά Χριστούγεννα!! Χρόνια Πολλά!! Φιλιά σε όλους!!!!!!!!!!!!!! | |
|
| |
Κρίστεν Fallen
Αριθμός μηνυμάτων : 1719 Ημερομηνία εγγραφής : 11/11/2012 Ηλικία : 27 Τόπος : Θεσσαλονίκη
Character sheet Αγαπημένος Ήρωας: Μπέλλα.Κλάους.Ρενεσμέ.Ντέιμον.Λούς Atittude: Mean
| |
| |
paramu8enia Vampire Eli†e
Αριθμός μηνυμάτων : 4651 Ημερομηνία εγγραφής : 10/07/2011 Ηλικία : 28 Τόπος : Memories
Character sheet Αγαπημένος Ήρωας: Dean! Kaneki-kun Atittude: Kind
| Θέμα: Απ: Γενική Κουβεντούλα Τρι Δεκ 25, 2012 7:25 pm | |
| Χρόνιααα πολλά! Καλά Χριστούγεννα να έχουμε! Με υγεία και αγάπη πάντα! Να περάσουμε καλά...<3 | |
|
| |
Κρίστεν Fallen
| Θέμα: Απ: Γενική Κουβεντούλα Τρι Δεκ 25, 2012 7:35 pm | |
| Ναί γιατί χωρίς υγεία και αγάπη δεν γίνεται τίποτα. | |
|
| |
Amaranth Lycan
Αριθμός μηνυμάτων : 2751 Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2011 Ηλικία : 27 Τόπος : Night Castle
Character sheet Αγαπημένος Ήρωας: Atittude: Mean
| |
| |
Allison Argent Lycan
Αριθμός μηνυμάτων : 1182 Ημερομηνία εγγραφής : 21/06/2012 Ηλικία : 677 Τόπος : Νεκροταφιο
Character sheet Αγαπημένος Ήρωας: Damon salvatore, Jacob Black, Allison Argent, Klodin, Franki Atittude: Scary
| Θέμα: Απ: Γενική Κουβεντούλα Τρι Δεκ 25, 2012 8:15 pm | |
| Τι ωραια χριστουγεννιατικη ατμοσφαιρα! Καλα χριστουγεννα και χρονια πολλα. | |
|
| |
gerstavros Vampire Eli†e
Αριθμός μηνυμάτων : 621 Ημερομηνία εγγραφής : 15/12/2012 Ηλικία : 31 Τόπος : στο χάος
Character sheet Αγαπημένος Ήρωας: Atittude: Kind
| Θέμα: Απ: Γενική Κουβεντούλα Τρι Δεκ 25, 2012 9:32 pm | |
| Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα, με υγεία χαρά κι αγάπη Lillith τέλειο το ποιηματάκι, δικό σου ειναι; Λία έμεινα με το στόμα ανοιχτό:Ο αδυνατώ να το πιστεψω! | |
|
| |
Κρίστεν Fallen
| Θέμα: Απ: Γενική Κουβεντούλα Τρι Δεκ 25, 2012 9:39 pm | |
| Ναί ούτε εγώ.Χρήσιμες πληροφορίες Λία. | |
|
| |
Allison Argent Lycan
| Θέμα: Απ: Γενική Κουβεντούλα Τρι Δεκ 25, 2012 10:21 pm | |
| Και εγω τα ιδια επαθα οταν διαβασα αυτες τις πληροφοριες αλλα ετσι κι αλλιως δεν εχει αλλη εξηγηση και το πιστευω. Απο μικρη, παντα αναρωτιομουν απο που βγαινουν αυτοι οι στιχοι και ειδικα αυτο που λεει Αγιος βασιλης ερχετε και δεν μας καταδεχεται... Γιατι δεν μας καταδεχεται γιατι???????? | |
|
| |
gerstavros Vampire Eli†e
Αριθμός μηνυμάτων : 621 Ημερομηνία εγγραφής : 15/12/2012 Ηλικία : 31 Τόπος : στο χάος
| Θέμα: Απ: Γενική Κουβεντούλα Τετ Δεκ 26, 2012 2:50 am | |
| κι όλους μας καταδέχετε είναι κανονικ:Ρ | |
|
| |
Allison Argent Lycan
| Θέμα: Απ: Γενική Κουβεντούλα Τετ Δεκ 26, 2012 3:01 am | |
| Οχι! Δεν μας καταδεχεται ετσι το λενε κανονικα αλλα εμεις οταν πηγαινουμε για καλαντα λεμε μας καταδεχεται. Ακομα και στη χορωδια λεγαμε δεν μας καταδεχεται! | |
|
| |
gerstavros Vampire Eli†e
| Θέμα: Απ: Γενική Κουβεντούλα Τετ Δεκ 26, 2012 3:51 am | |
| τι να πω :P ανεξήγητα πράγματα | |
|
| |
AЯianЯhod.ЬЩ.22 Vampire Eli†e
Αριθμός μηνυμάτων : 5273 Ημερομηνία εγγραφής : 23/02/2011 Ηλικία : 32 Τόπος : Lying in my coffin...Buried in a distant tomb of a distant place...away from unwanted eyes...
Character sheet Αγαπημένος Ήρωας: Louis, Lestat and Dracula Atittude: Mean
| Θέμα: Απ: Γενική Κουβεντούλα Τετ Δεκ 26, 2012 4:48 am | |
| Αν και καθυστερημένα, λέω να το πω κι εγώ: Χρόνια πολλά, Καλά Χριστούγεννα και ό, τι επιθυμείτε! | |
|
| |
Amaranth Lycan
Αριθμός μηνυμάτων : 2751 Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2011 Ηλικία : 27 Τόπος : Night Castle
| Θέμα: Απ: Γενική Κουβεντούλα Τετ Δεκ 26, 2012 6:11 am | |
| Παιδιά!! Βοήθεια! Έληξαν οι 60 μέρες που είχα διαθέσιμες για τον Microsoft Office και δεν έχω που να γράψω τα κείμενα μου. Ξέρετε κάποιο σάιτ όπου θα μπορούσα να το κατεβάσω δωρεάν; | |
|
| |
Αριθμός μηνυμάτων : 5273 Ημερομηνία εγγραφής : 23/02/2011 Ηλικία : 32 Τόπος : Lying in my coffin...Buried in a distant tomb of a distant place...away from unwanted eyes...
| Θέμα: Απ: Γενική Κουβεντούλα Τετ Δεκ 26, 2012 6:15 am | |
| Και να το κατεβάσεις, αν είναι νέα έκδοση, δεν θα έχει διορθωτικό! Αυτό το πρόβλημα το έχω και εγώ τώρα. Τα κείμενα τα διορθώνω με το διορθωτικό του Chrome, για να καταλάβεις :/ | |
|
| |
gerstavros Vampire Eli†e
| Θέμα: Απ: Γενική Κουβεντούλα Τετ Δεκ 26, 2012 6:22 am | |
| | |
|
| |
Amaranth Lycan
| Θέμα: Απ: Γενική Κουβεντούλα Τετ Δεκ 26, 2012 6:22 am | |
| καλά και πρίν δεν είχα και εγώ με του chrome τα διορθώνω! :Ρ Δεν με απασχολεί τόσο αυτό | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Γενική Κουβεντούλα Τετ Δεκ 26, 2012 6:24 am | |
| Έχει διορθωτικό, έτσι; Γιατί αν έχει, σου χρωστάμε αιώνια ευγνωμοσύνη...:Ο | |
|
| |
gerstavros Vampire Eli†e
| Θέμα: Απ: Γενική Κουβεντούλα Τετ Δεκ 26, 2012 6:24 am | |
| όταν λες διορθωτικό, τι εννοεις?:Ρ | |
|
| |
Amaranth Lycan
| Θέμα: Απ: Γενική Κουβεντούλα Τετ Δεκ 26, 2012 6:28 am | |
| Να διορθώνει τα λάθη!
Ευχαριστώ για το λινκ! | |
|
| |
gerstavros Vampire Eli†e
| Θέμα: Απ: Γενική Κουβεντούλα Τετ Δεκ 26, 2012 6:32 am | |
| α ορθογραφικό ελεγχο ναι έχει | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Γενική Κουβεντούλα Τετ Δεκ 26, 2012 6:33 am | |
| Η ανθρωπότητα σ' ευγνωμονεί αιώνια! Τώρα πλέον θα μπορέσει να θαυμάσει το πηγαίο ταλέντο μου! Ααααχ! Συγκινήθηκα :P | |
|
| |
gerstavros Vampire Eli†e
| Θέμα: Απ: Γενική Κουβεντούλα Τετ Δεκ 26, 2012 6:35 am | |
| Δεν κάνει τίποτα (μόνο ένα άγαλμα να μου φτιάξετε στην πλατεία κοραή πλακα κανω χαχα) | |
|
| |
| Γενική Κουβεντούλα | |
|