Hello there... Έκανα λίιιγο καιρό περισσότερο απ' ό,τι σκόπευα για να ανεβάσω κεφάλαιο
Είχα δουλείες, δε φταίω εγώ!
10ο κεφάλαιο
«Τι;» έκανα απορημένη χωρίς να σηκώνω το βλέμμα μου από το πάτωμα.
«Θέλω να σου μιλήσω. Είναι τόσο παράξενο αυτό;»
«Όχι», απάντησα διστακτικά. Σήκωσα τα μάτια μου από κάτω και τον είδα κανονικά για πρώτη φορά. Ήταν απλά τέλειος! Δεν υπήρχε άλλη λέξη για να τον περιγράψει. Τα σγουρά καστανόξανθα μαλλιά του, που έπεφταν πάνω στο πρόσωπό του, τα γκριζογάλανα μάτια του και το χαμόγελό του τον έκαναν να θυμίζει άγγελο.
«Ε, είσαι η Ρέιτσελ Ρις, έτσι;» ρώτησε τελικά.
Φυσικά, τι άλλο θα ρωτούσε; «Ναι», είπα.
«Είμαι ο Σεζάρ. Και πρέπει να έχεις γνωρίσει ήδη τη μητέρα μου τη Σεσίλια», συστήθηκε. Δεν περίμενα με τίποτα αυτός ο άγγελος να είναι γιος της παγοκολόνας!
«Δε μοιάζετε», έκανα προσπαθώντας να μη δείξω την έκπληξή μου.
«Πάλι καλά!» γέλασε.
«Κι εμένα με λένε Μπελαντόνα Σίλβερ, αλλά μπορείς να με φωνάζεις Μπέλα», μίλησε για πρώτη φορά η κοπέλα. Περίμενα ότι κι αυτή θα ήταν αδερφή του τόσο πολύ που έμοιαζαν. Ίσως όμως να είχαν κάποια συγγένεια.
«Εγώ και η Μπέλα πηγαίναμε πάνω, στην πισίνα. Θες να έρθεις;» με προσκάλεσε ο Σεζάρ.
Ήμουν κουρασμένη, αλλά δεν ήθελα να προσπαθήσω να κοιμηθώ ακόμα και δεν είχα τίποτα καλύτερο να κάνω, οπότε δέχτηκα. Έτσι κι αλλιώς, ήθελα κι εγώ να εξερευνήσω λίγο το ξενοδοχείο.
Η θέα από την πισίνα ήταν καταπληκτική, καθώς οι δύο από τους τέσσερις τοίχους ήταν φτιαγμένοι από γυαλί και το κτίριο ήταν ψηλά. Ευχήθηκα να είχα έρθει εδώ πάνω με την Άμπερλυ για να μιλήσουμε, να πούμε τις εντυπώσεις μας από το ταξίδι και το ξενοδοχείο. Αλλά μετά από ό,τι είχε γίνει, αυτό δεν ήταν και πολύ πιθανό να συμβεί. Πρέπει να με μισούσε τώρα, που είχα βάλει τις ζωές και των δυο μας σε κίνδυνο. Και, ακόμα κι αν τα πράγματα δεν ήταν έτσι, πάλι δε θα μπορούσαμε να έρθουμε εδώ πάνω γιατί θα φοβόταν αυτό που εγώ έβρισκα υπέροχο. Εδώ φοβόταν να κοιτάξει κάτω από το παράθυρό της στη Σχολή που δε συγκρινόταν καν με αυτό το ύψος.
«Σου αρέσει η θέα;» διέκοψε τις σκέψεις μου ο Σεζάρ. Ήρθε και στάθηκε δίπλα.
«Είναι απίστευτη», αποκρίθηκα. «Δεν έχω δει ποτέ τον κόσμο από τόσο ψηλά».
Εκείνος γέλασε. «Πρέπει να το συνηθίσεις. Θα είμαστε για έναν ακόμα μήνα τουλάχιστον πριν μας μεταφέρουν».
«Να μας μεταφέρουν; Πού;» ρώτησα παραξενεμένη. Δεν είχα σκεφτεί ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε να φύγουμε από εδώ.
«Ε, ξέρεις, εκεί που είχαν πάει και τους παππούδες μας το ‘49».
«Και πού είναι αυτό το “εκεί”;»
«Ένα νησί. Λίγο μακριά από εδώ, είναι η αλήθεια, αλλά το ξενοδοχείο βόλευε πολύ για την αρχική συγκέντρωση και τα βασικά μαθήματά μας».
«Ποια μαθήματα;» ρώτησα ξανά, σκεπτόμενη ταυτόχρονα ότι είχα αρχίσει να γίνομαι σπαστική με τις ερωτήσεις μου.
«Δεν κατέβηκες στο βραδινό;» έκανε ο Σεζάρ αντί να απαντήσει στην ερώτησή μου.
«Όχι. Δεν ήθελα», αποκρίθηκα.
Ο Σεζάρ ένευσε. «Αυτό εξηγεί γιατί δεν ξέρεις τίποτα. Η Σεσίλια είπε κάποια πράγματα για τον σκοπό μας εδώ την ώρα του δείπνου. Αλλά μην ανησυχείς. Θα τα πουν και αύριο στον χαιρετισμό που θα έχουν έρθει όλοι».
«Πόσοι είμαστε περίπου; Και πόσους ακόμα περιμένουμε;»
«Πολλές ερωτήσεις κάνεις, Ρέιτσελ. Στο έχουν πει ποτέ αυτό;» έκανε εκείνος γελώντας.
«Είμαι σίγουρη πως της το λένε συχνά!» πετάχτηκε η Μπέλα που επέστρεφε από τα αποδυτήρια, φορώντας ένα άσπρο μαγιό. «Έτσι δεν είναι, Ρέι;» Χωρίς να περιμένει να ακούσει την απάντησή μου, πέταξε την πετσέτα της σε μια κοντινή ξαπλώστρα και έπεσε στην πισίνα.
Ο Σεζάρ με κοίταξε εξεταστικά, περιμένοντας να ακούσει. Χαμήλωσα το βλέμμα μου λίγο ντροπιασμένη. «Η θεία μου το έλεγε πολύ συχνά, ειδικά αν η ερώτησή αφορούσε τους γονείς μου ή κάτι άλλο που δεν ήθελε να ξέρω».
«Νομίζω όμως πως εκείνη δεν είχε το δικαίωμα να στο πει αυτό. Έπρεπε να ξέρεις. Ενώ εγώ από την άλλη, μπορώ να στο πω γιατί δε με ξέρεις ούτε μισή ώρα και με έχεις τρελάνει», κατέληξε γελώντας. Ήξερα ότι δεν είχε σκοπό να με προσβάλει και χαμογέλασα. Είχε κάποιο δίκιο. Δεν τον είχα αφήσει σε ησυχία.
«Λοιπόν, θα μου πεις πόσοι είμαστε;» ρώτησα ξανά.
«Δεν τα παρατάς, ε;», έκανε κι εγώ ανασήκωσα τους ώμους μου. «Καλά… Είμαστε γύρω στους εκατό από κάθε ομάδα, άρα περίπου τετρακόσιοι στο σύνολο. Αν μετρήσεις και αυτούς που δεν μεταμορφώνονται πια, νομίζω ότι ξεπερνάμε τους εξακόσιους. Βέβαια, δε θα έρθουν όλοι αυτοί εδώ. Η συγκέντρωση γίνεται κυρίως για μας».
«Και ποιες είναι οι ομάδες που υπάρχουν;» έκανα και μετά πρόσθεσα βλέποντας πώς με κοιτούσε: «Τελευταία ερώτηση, το υπόσχομαι!»
«Εντάξει», αναστέναξε ο Σεζάρ. «Είμαστε…»
«Τέσσερις ομάδες», είπε η Μπέλα κάνοντας και τους δυο μας να γυρίσουμε ξαφνιασμένοι. Ούτε που είχαμε καταλάβει ότι είχε βγει από το νερό. «Ανάλογα με το ζώο στο οποίο μεταμορφώνεται ο καθένας. Λύκος, πάνθηρας, αλεπού και τίγρη».
«Μα αυτό είναι άδικο!» αναφώνησα. «Η τίγρη είναι πιο δυνατή από τους υπόλοιπους, σωστά;»
«Ρέι, υποσχέθηκες…» έκανε ο Σεζάρ.
«Ναι, το ξέρω. Είπα ότι η προηγούμενη ερώτηση θα ήταν η τελευταία, αλλά θέλω να μάθω», τον έκοψα.
Η Μπέλα απλά χαμογέλασε. «Δεν είναι άδικο, Ρέι. Ο καθένας έχει περισσότερη δύναμη σε διαφορετικά πράγματα και αυτό είναι που μας εξισώνει όλους».
Η απάντησή της δε με κάλυπτε σχεδόν καθόλου. Ήθελα να μάθω τι είδη διαφορετικών δυνάμεων υπήρχαν, εκτός από τη σωματική, που μας έκαναν στο τέλος όλους ίδιους, αλλά δεν μου είχαν πει ήδη δύο φορές να μην κάνω άλλες ερωτήσεις και δεν ήθελα να τους χάσω και αυτούς.
«Θα τα μάθεις όλα σταδιακά», έκανε ο Σεζάρ ακουμπώντας το χέρι του στον ώμο μου, σαν να με παρηγορούσε. «Δε γίνεται να χωρέσεις όλη τη γνώση σε μια νύχτα». Μου χαμογέλασε και του το ανταπέδωσα.
«Έχεις δίκιο. Απλά είναι όλα τόσο καινούργια και θέλω τόσο πολύ να τα ξέρω…» απάντησα.
«Καταλαβαίνω πώς νιώθεις», είπε η Μπέλα. «Δεκαέξι χρόνια δεν ήξερες τίποτα… και τώρα θες να κερδίσεις το χαμένο σου χρόνο. Αλλά θα δεις σύντομα ότι πολλοί είναι στην ίδια θέση με σένα και δε χρειάζεται να ανησυχείς».
Επειδή δεν ήθελα πάλι να ρωτήσω γιατί θα υπήρχαν κι άλλοι που δε θα ήξεραν, απλά χαμογέλασα. Χαμογέλασε κι εκείνη και έπεσε πάλι μέσα στο νερό. Περίμενα μέχρι να τη δω να βγαίνει πάλι και μετά ξανακοίταξα έξω.
Ο Σεζάρ έμεινε δίπλα μου να κοιτάζει κι αυτός τη θέα.
Ήταν περασμένα μεσάνυχτα όταν τελικά φύγαμε από την πισίνα. Είχαμε μείνει μόνοι με τον Σεζάρ γιατί η Μπέλα ήθελε να ξεκουραστεί κι εγώ ήμουν τόσο ενθουσιασμένη από τη θέα που δεν ήθελα να φύγω και μόνο όταν πια ένιωθα πως δε με κρατούσαν τα πόδια μου απ’ την κούραση, με έπεισε ο Σεζάρ να πάμε πίσω στα δωμάτια.
Η επόμενη μέρα άρχισε με ένα χτύπημα στην πόρτα. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι βαριόμουν όσο δεν έπαιρνε να σηκωθώ για προσευχηθώ και να περάσω άλλη μια μέρα στη Σχολή της Αγίας Αικατερίνης, αλλά μόνο ανοίγοντας τα μάτια μου συνειδητοποίησα πως δε βρισκόμουν πλέον εκεί.
Καθώς σηκωνόμουν από το κρεβάτι, άκουσα τη Μπέλα να μου λέει ότι έπρεπε να ετοιμαστώ γιατί θα αργούσαμε.
Έκανα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, αλλά και πάλι είχαμε αργήσει. Όταν φτάσαμε, η μεγάλη αίθουσα για τις συνεδριάσεις ήταν ήδη γεμάτη και υπήρχαν πολύ λίγες θέσεις κενές. Η Μπέλα με έσπρωξε μπροστά δείχνοντάς μου δύο κενές θέσεις στη μέση της προτελευταίας σειράς, ανάμεσα σε ένα αγόρι που φαινόταν ένα-δύο χρόνια μικρότερό μου και την Άμπερλυ που εκείνη τη στιγμή συζητούσε με τον διπλανό της. Έτσι, βρέθηκα να κάθομαι δίπλα της και να μην ξέρω τι κάνω. Ήθελα να της μιλήσω, αλλά φοβόμουν ότι δε θα είχα και την καλύτερη αντιμετώπιση.
Πάνω που είχα πάρει την απόφαση και ήμουν έτοιμη να της μιλήσω, η Σεσίλια Γκρέι άρχισε να μιλάει καλωσορίζοντάς μας στο ξενοδοχείο της και απόλυτη ησυχία επικράτησε στην αίθουσα.
«Όπως όλοι σας θα ξέρετε, ανήκετε σε ένα ξεχωριστό είδος ανθρώπων», συνέχισε. «Ένα είδος με μεγάλες δυνάμεις και πολλές ευκαιρίες να φέρει αλλαγές στον κόσμο που ζούμε. Ο καθένας από εσάς ανήκει σε μία από τις τέσσερις ομάδες –πάνθηρες, λύκοι, αλεπούδες και τίγρεις. Πριν από δύο μέρες, όταν βιώσατε την πρώτη σας μεταμόρφωση, νομίζω ότι καταλάβατε και σε ποια ομάδα ανήκετε».
Όλοι μουρμούρισαν “ναι” και είδα τη Σεσίλια να χαμογελάει, πράγμα που ξεκάθαρα είχε ξεχάσει εδώ και χρόνια πώς γινόταν.
«Επίσης, όλοι σας πρέπει να βλέπατε και κάτι σαν ομίχλη με ένα συγκεκριμένο χρώμα. Το χρώμα αυτό είναι χαρακτηριστικό της ομάδας στην οποία ανήκετε και είναι, όπως μπορείτε να φανταστείτε, πράσινο για τους πάνθηρες, γαλάζιο για τους λύκους, μωβ για τις τίγρεις και χρυσό για τις αλεπούδες. Ο λόγος για τον οποίο βλέπετε αυτά τα συγκεκριμένα χρώματα κατά τη διάρκεια της μεταμόρφωσης είναι άγνωστος ακόμα, αλλά προσπαθούμε να το ερευνήσουμε. Ένα όμως είναι σίγουρο για το χρώμα σας: είναι ίδιο με το χρώμα που θα βλέπετε κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τις δυνάμεις σας και κάθε φορά που μεταμορφώνεστε, αν και με τον καιρό μπορείτε να ελέγξετε το τελευταίο έτσι ώστε να έχετε καλύτερη αίσθηση της όρασης όση ώρα είστε με τη μορφή του ζώου σας. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να τονίσω πως η μεταμόρφωσή σας γίνεται μονάχα τις μέρες της πανσελήνου και εφόσον δεν έχετε κλείσει το εικοστό έτος της ηλικίας σας. Αυτό σημαίνει πως όταν φτάσετε είκοσι, θα σταματήσετε να μεταμορφώνεστε και να χρησιμοποιείτε τις δυνάμεις σας».
«Το ήξερες αυτό;» ψιθύρισα στη Μπέλα.
Εκείνη με κοίταξε λυπημένα και ένευσε. «Ναι. Και έχω λίγο περισσότερο από έναν χρόνο… Δεν είναι άδικο;»
«Είναι», απάντησα. «Αλλά κάποιοι άλλοι θα έχουν λιγότερο χρόνο από σένα, έτσι;»
«Δεν είναι πολλοί όμως», έκανε και γύρισε μπροστά. Η κυρία Γκρέι περίμενε να σταματήσουν οι συζητήσεις μεταξύ μας για να συνεχίσει. Όλοι λίγο-πολύ θέλαμε να σχολιάσουμε την τελευταία πληροφορία. Μόλις έγινε αρκετή ησυχία, η Σεσίλια έβηξε για να καθαρίσει υποτίθεται το λαιμό της και να κάνει και τους τελευταίους να σταματήσουν. «Και τώρα, ένα ακόμα πολύ σημαντικό θέμα: η εκπαίδευσή σας. Αν και αρκετοί επιμένουν πως η χρήση των δυνάμεων πρέπει να γίνεται με βάση το ένστικτο, εγώ και οι υπόλοιποι που αναλάβαμε τη συγκέντρωσή σας, αποφασίσαμε πως πρέπει να μάθετε να τις ελέγχετε κατάλληλα, έτσι ώστε ό,τι θέλετε να κάνετε να γίνεται πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Γι αυτό το λόγο θα αρχίσετε από σήμερα κιόλας την εκπαίδευσή σας. Η κάθε ομάδα θα έχει ως συντονιστές άτομα που ανήκαν στην ίδια ομάδα πριν από δεκαεννιά χρόνια, την προηγούμενη φορά που είχαμε το φαινόμενο της Μαύρης Πανσελήνου. Για την ομάδα των πανθήρων, υπεύθυνοι θα είμαι εγώ, ο σύζυγός μου, Τζέραλντ Γκρέι, και ο Μάρκο Λίμαν. Για τους λύκους οι Ροζελίν Πιρς, Πολ Μάρλον και Ντιάνα Γουντ. Στις τίγρεις: Γκρέγκορυ Μίλλερ, Τζος Μίτσελ και Ντάνιελ Κάρτερ και για τις αλεπούδες οι Τόμας Σαντς, Τζοάνα Μόργκαν και Κάιλα Στόουν». Κάθε φορά που ανακοίνωνε τους συντονιστές, αυτοί έκαναν μερικά βήματα μπροστά και στέκονταν κοντά της. Οι περισσότεροι από αυτούς έδειχναν αρκετά συμπαθητικοί και σίγουρα, όχι τόσο ψυχροί όσο η Σεσίλια Γκρέι.
«Πριν ακολουθήσετε τους συντονιστές σας και πάτε στις ειδικές αίθουσες που έχουμε ετοιμάσει, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω, αν και έκανα την ανακοίνωση χτες το βράδυ, ότι την παραμονή των Χριστουγέννων θα γίνει ένας χορός, στον οποίο θα έχετε την ευκαιρία να γνωριστείτε μεταξύ σας και να χαλαρώσετε. Και τώρα, όλοι σας να συγκεντρωθείτε μπροστά από τους συντονιστές των ομάδων σας για να ξεκινήσουμε», είπε και αμέσως άρχισαν όλοι να σηκώνονται και να πηγαίνουν προς την ομάδα τους.
Σηκώθηκα ταυτόχρονα με την Άμπερλυ και τη σταμάτησα πριν φύγει προς τα δεξιά για να πάει εκεί που συγκεντρωνόταν η ομάδα την αλεπούδων.
«Κοίτα, συγγνώμη γι αυτό που έγινε χτες. Δεν ήταν η πρόθεσή μου να πειράξω κανέναν και… Απλά, συγγνώμη, Άμπερλυ», έκανα πριν προλάβει εκείνη να πει κάτι.
«Ε, εγώ συγγνώμη που σου θύμωσα. Πανικοβλήθηκα λίγο και δεν το είδα λογικά. Αλλά η Γκρέι μου είπε ότι θα τα κανονίσει όλα αμέσως μετά τα Χριστούγεννα και δε χρειάζεται να ανησυχούμε. Οπότε, νομίζω πως δεν υπάρχει πρόβλημα, έτσι;»
«Ε, ναι, κανένα πρόβλημα», αποκρίθηκα.
Εκείνη χαμογέλασε. «Τα λέμε αργότερα», είπε και κατευθύνθηκε προς την ομάδα της.