Δεν πειράζει και τόσο να σου πω την αλήθεια γιατί δεν είναι κάτι που πρέπει να είναι φανερό τι θέλει να πει. Οπότε θα δεις μάλλον μετά τι ακριβώς είναι η προειδοποίηση.
Για την ώρα πάρτε το επόμενο κεφάλαιο!
Enjoy my dears!
30ο κεφάλαιο
Πήγα στο σχολείο σχεδόν τρέχοντας για να δω όσο πιο σύντομα γινόταν τον Άνταμ. Μετά το όνειρο μου είχε λείψει πάρα πολύ αν και τον είχα δει μόλις το προηγούμενο απόγευμα.
Έφτασα σχεδόν πρώτη στο σχολείο. Στην αρχή ήθελα να τον περιμένω στην πύλη, αλλά η νευρικότητα δε με άφηνε να μείνω στιγμή ακίνητη. Έπρεπε οπωσδήποτε να κάνω κάτι γιατί αλλιώς ένιωθα πως θα έσκαγα. Έτσι άρχισα να κάνω γύρους μόνη μου στο προαύλιο σαν την τρελή. Η ώρα μου φαινόταν να περνάει απίστευτα αργά. Περίμενα εναγωνίως να δω τον Άνταμ να έρχεται αλλά δεν ερχόταν. Όσο δεν ερχόταν τόσο η αγωνία μου μεγάλωνε. Περίεργο αυτό. Δεν ήταν καθόλου λογικό να έχω αγωνία. Αφού σίγουρα δε θα είχε πάθει τίποτα!
Λίγα λεπτά πριν χτυπήσει το κουδούνι και ήμουν ακόμα μόνη μου, ενώ έβλεπα τους περισσότερους να έχουν έρθει και να διαβάζουν ή να κουτσομπολεύουν. Περίμενα ακόμα ον Άνταμ να έρθει, αλλά εκείνος δεν εμφανιζόταν.
Τελικά, ήρθαν η Έμιλι, ο Τζέισον και η Ζοζεφίν μαζί. Έπρεπε λοιπόν να καταπνίξω τη νευρικότητα και να προσποιηθώ τη φυσιολογική. Ευτυχώς, εκτός από το έμφυτο ταλέντο που είχα, είχα εξασκηθεί πάρα πολύ στο να προσποιούμαι πως είμαι καλά ενώ ήμουν πολύ αγχωμένη. Βέβαια, κάτω από το προσωπείο η αγωνία με κατέτρωγε, αλλά δεν άφησα τίποτα να φανεί.
Περίμενα πώς και πώς να τον συναντήσω, αλλά ο Άνταμ δεν ήρθε ούτε την πρώτη ούτε τη δεύτερη ώρα. Φοβόμουν μήπως του είχε συμβεί κάτι. Βέβαια, καθώς ήταν βρικόλακας ο φόβος μου ήταν τελείως αβάσιμος, αλλά μέχρι να τον δω δεν μπορούσα να ησυχάσω.
Ευτυχώς όμως βγαίνοντας από την αίθουσα των Μαθηματικών τον είδα να με περιμένει. Τον αγκάλιασα και τον φίλησα. Εισέπνευσα βαθιά το άρωμά του, όπως έκανε κι εκείνος με μένα. Ήθελα να κάνω ό,τι μπορούσα για να νιώσω και να αποδείξω στον εαυτό μου ότι ήταν αληθινός, ότι δεν ήταν κομμάτι κάποιου πολύ ζωντανού και παράλογου ονείρου.
«Αγάπη μου», είπε ο Άνταμ σηκώνοντας το πρόσωπό μου ώστε τα μάτια μας να συναντηθούν, «τι σου συμβαίνει; Δείχνεις στενοχωρημένη».
Δεν περίμενα η έκφρασή μου να είναι στενοχωρημένη, αλλά δεν ήταν εντελώς παράλογο. Μπροστά του έχανα τον έλεγχο των συναισθημάτων μου.
«Είδα ένα απαίσιο όνειρο», είπα πριν καν το σκεφτώ και με το που το ξεστόμισα κατάλαβα τη βλακεία μου. Δεν έπρεπε να του το είχα πει. Δεν έπρεπε να τον αγχώσω και να τον στενοχωρήσω προκαταβολικά.
«Τι όνειρο Άλις; Μήπως έχει να κάνει τίποτα με το πιθανό ταλέντο σου;»
Αυτό πια δεν περίμενα να μου το πει με τίποτα! «Όχι, όχι!» απάντησα αμέσως. Δεν ήμουν σίγουρη αν τελικά είχε ή όχι. Μπορεί απλά να ήταν ότι η εμμονή του Άνταμ να ανησυχεί μην πεθάνω είχε εντυπωθεί στο υποσυνείδητό μου και είχε παρουσιαστεί σε ανύποπτο χρόνο. Ήλπιζα να ήταν αυτό!
Ήμουν έτοιμη να πω ότι είχα δει κάτι άσχετο αλλά δυσάρεστο, όμως αποφάσισα ότι δεν έπρεπε να του κρατήσω τίποτα. Θα του έλεγα ένα μέρος και θα παρέλειπα το άλλο με την Έμελιν και την προειδοποίηση.
«Απλά είδα ότι είχα πεθάνει κι εσύ ήθελες να αυτοκτονήσεις αλλά εγώ ήμουν εκεί όμως εσύ μπορούσες να με δεις! Ήταν τόσο απαίσιο!» Η φωνή μου έσπασε, αλλά ευτυχώς συγκρατήθηκα
Ο Άνταμ με αγκάλιασε και μετά με κοίταξε σκεφτικά. «Αν πέθαινες μπορεί και να το έκανα αυτό, αλλά τίποτα τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει! Δε θα το επιτρέψω να σου συμβεί κάτι!»
«Το ξέρω», ψιθύρισα και τον φίλησα.
Μπήκα μέσα στην τάξη και κάθισα στο θρανίο. Μόλις είδα ότι ο Άνταμ είχε απομακρυνθεί ξέσπασα σε κλάματα. Δεν ήθελα να με δει να κλαίω, αυτός ή κανένας άλλος, αλλά δεν μπορούσα να το κρατήσω άλλο μέσα μου. Αν και δεν ήμουν σίγουρη για το όνειρο, τα λόγια του Άνταμ το επιβεβαίωναν. Κι αν κάτι μου συνέβαινε και πέθαινα τελικά; Κι αν γινόταν κάτι τις μέρες που θα έλειπε και δε θα ήταν εκεί για να με μεταμορφώσει;
Βλέποντάς με έτσι η κυρία Όλιβερ μου είπε να πάω να ρίξω λίγο νερό στο πρόσωπό μου και να ξαναγυρίσω όταν θα νιώθω καλύτερα.
«Θες να έρθω μαζί σου;» ψιθύρισε η Ζοζεφίν. Εγώ κούνησα αρνητικά το κεφάλι μου και βγήκα από την αίθουσα.
Πήγα στο μπάνιο και έριξα λίγο νερό στο πρόσωπό μου. Αποφάσισα ότι αφού η καθηγήτρια μου είχε πει να επιστρέψω όταν νιώσω έτοιμη, να πάρω το χρόνο μου για να σταματήσω να δείχνω κλαμένη.
Καθώς κοιτούσα τον εαυτό μου στον καθρέφτη άκουσα στο διάδρομο τη φωνή της Μέλανι και μιας άλλης. Πήγα γρήγορα σε μια ακριανή τουαλέτα και κλειδώθηκα μέσα. Θα περίμενα να φύγουν και μετά θα έφευγα κι εγώ. Δεν ήθελα να ρισκάρω άλλη μια συνάντηση μόνη μου με τη Μέλανι, ειδικά μετά το όνειρό μου.
«Μέλανι, τι στο καλό θες να μου πεις και μου είπες στο διάλλειμα να ζητήσω τουαλέτα μες στο μάθημα; Γιατί δε μου το έλεγες τότε;»
«Τζέσικα θέλω να σου αποκαλύψω κάτι και δε γινόταν να το κάνω μπροστά σε κόσμο», απάντησε η Μέλανι. Αν δεν έκανα λάθος είχε φέρει μαζί μια από τα φυτά, που ήθελε σαν τρελή να μπει στην παρέα της Άναμπελ και προσπαθούσε να εντυπωσιάσει με “κουτσομπολιά” που έβγαζε απ’ το μυαλό της. Μάλλον θα ήθελε να τραφεί από αυτήν και για να είναι σίγουρη ότι ακόμα κι αν της έσβηνε τη μνήμη κανένας δε θα έδινε σημασία στην ιστορία της.
«Τι θες; Πρέπει να πάω στο μάθημα γιατί δεν πρέπει να χάνω Μαθηματικά! Θα μου μείνουν κενά και δε γράψω καλά στο τέλος!» είπε παραπονιάρικα. Τώρα δεν είχα αμφιβολία ότι ήταν αυτή που είχα υποθέσει.
«Κοίτα με καλά!» είπε η Μέλανι. Η Τζέσικα ούρλιαζε. Η Μέλανι μάλλον της είχε δείξει τους κυνόδοντές της.
«Σταμάτα να φωνάζεις!» είπε και αμέσως η Τζέσικα σταμάτησε σαν να την είχαν κλείσει από διακόπτη.
«Είμαι βρικόλακας Τζες, τρέφομαι με αίμα!»
«Σ-σε παρακαλώ, όχι εμένα! Δε θέλω να πεθάνω! Οι γονείς μου θα με σκοτώσουν έτσι και πάθω κάτι!» είπε πανικόβλητη. Ακουγόταν σαν ποντίκι που είχε πιαστεί σε φάκα και προσπαθούσε απελπισμένα να ξεφύγει.
«Μην ανησυχείς, δε θα σε πειράξω. Λοιπόν, άκου κι άλλα για μένα τώρα χωρίς να μιλάς! Ανήκω σε ένα Οίκο με βρικόλακες, το ίδιο και η Άναμπελ και ο Στέφαν. Αν και απαγορεύεται κρατάω ημερολόγιο και καταγράφω κάποια σημαντικά πράγματα. Το έχω σε ένα κρυφό συρτάρι γραφείου, του οποίου το δεύτερο κλειδί είναι σε μια γλάστρα στο παράθυρό μου. Επίσης, προχτές είδες έναν ιπτάμενο δίσκο!»
«Ναι, είδα έναν…» είπε η Τζέσικα σαν υπνωτισμένη. Άρα η Μέλανι εξασκούσε την υποβολή.
«Λοιπόν, τώρα θα ξεχάσεις όλα όσα σου είπα για μένα» είπε. Εξασκούσε λοιπόν και τη διαγραφή μνήμης.
Για μερικά δευτερόλεπτα ακουγόταν μονάχα η ηχηρή ανάσα της Τζέσικα.
«Λοιπόν, τι σχέση έχω εγώ με την Άναμπελ και τον Στέφαν;» ρώτησε δήθεν αδιάφορα η Μέλανι.
«Εμένα ρωτάς;» είπε η Τζέσικα «Μη μου τρως το χρόνο με βλακείες! Αν θες να μου πεις κάτι επιτέλους πες το μου!»
«Ωραία, δηλαδή δεν ξέρεις κάτι άλλο για μας εκτός σχολείου. Πες μου τώρα, πού κρατάω το κλειδί για το συρτάρι που έχω το ημερολόγιό μου;»
«Κρατάς ημερολόγιο;» έκανε ενθουσιασμένη. «Αχ, κι εγώ! Δεν περίμενα κάποια από την πιο τέλεια παρέα να κρατάει ημερολόγιο όπως εγώ! Τι τέλεια!»
«Ναι, τέλεια», είπε η Μέλανι αυτάρεσκα. «Τώρα ξέχνα όλη τη συζήτησή μας από τη στιγμή που σε έφερα εδώ! Να θυμάσαι μόνο ότι εσύ ήθελες να μου πεις για τον ιπτάμενο δίσκο που είδες!»
«Ναι…» έκανε εκείνη με την υπνωτισμένη φωνή. «Ήθελα να σου πω για τον ιπτάμενο δίσκο που είδα. Τώρα ξαναπάμε στο μάθημα;»
«Φυσικά!» απάντησε η Μέλανι. «Πάμε!»
Περίμενα λίγα λεπτά ακόμα για να απομακρυνθούν έτσι ώστε εγώ να μην διατρέχω κανέναν κίνδυνο. Βγήκα από την τουαλέτα και έλεγξα τον χώρο. Ήμουν πάλι μόνη μου. Πήγα όσο πιο γρήγορα μπορούσα στην αίθουσα.
Στο μάθημα είχα τα μάτια μου καρφωμένα στην κυρία Όλιβερ, αλλά το μυαλό μου ήταν ακόμα σε αυτά που είχε πει η Μέλανι. Αν ήταν αλήθεια, τότε το ημερολόγιο θα μου προσέφερε πολλές γνώσεις και κάτι να κάνω τις ώρες που θα βαριόμουν στις διακοπές. Αποφάσισα πως κάποια στιγμή θα πήγαινα στο σπίτι της να δω αν όντως το είχε κρατήσει.
Φυσικά, δε θα έλεγα τίποτα στον Άνταμ για την εξόρμησή μου γιατί σίγουρα δε θα συμφωνούσε.
Την ώρα που έβγαινα από την τάξη ένιωσα κάποιον να με σταματάει. Περίμενα να είναι η Ζοζεφίν, αλλά έκανα λάθος. Ήταν η Άναμπελ.
Να πάρει! Το είχα ξεχάσει τελείως ότι εκείνη ήταν υπεύθυνη για την εκπαίδευση της Μέλανι πλέον. Μπορεί αυτή να της είχε πει να εξασκήσει την υποβολή πάνω σε κάποιον.
Η Άναμπελ μου χαμογέλασε και με οδήγησε έξω από την τάξη σε έναν απόμερο διάδρομο. Αν και το χαμόγελό της ήταν φιλικό ήξερα ότι κάτι δυσάρεστο με περίμενε.
«Τι θες;» ρώτησα ψυχρά. Δεν έκανα καμία προσπάθεια να της ξεφύγω γιατί αν το έκανα θα ήταν φανερό πως γνώριζα ότι ήταν επικίνδυνη. Ευχήθηκα ο Άνταμ να μην είναι πουθενά κοντά για να με δει να κινδυνεύω.
Η Άναμπελ δεν απάντησε αλλά με έκανε να κοιτάξω τα μάτια της. Τα μάτια της έγιναν σταδιακά το μόνο πράγμα στο οποίο μπορούσα να εστιάσω.
«Πες μου αλήθεια, είδες τη Μέλανι μαζί με κάποιαν άλλη στην τουαλέτα;»
«Ναι, την είδα. Ήταν μαζί με τη Τζέσικα».
«Χμ, μάλιστα. Και έλεγαν κάτι πράγματα που προφανώς εσύ δεν έπρεπε να ακούσεις, σωστά;»
«Σωστά, έλεγαν για…».
«Όχι, μη μου πεις! Θέλω να ξεχάσει ό,τι μπορεί να άκουσες εκεί κάτω. Να θυμάσαι ότι ήσουν μόνη σου στην τουαλέτα. Δεν είδες κανέναν άλλο! Δεν άκουσες τίποτα»
Η Άναμπελ τίναξε πίσω τα ξανθά σπαστά μαλλιά της και κοίταξε για μια στιγμή στο ταβάνι. Αναρωτιόμουν τι να ήθελε να μου πει…
«Τι είχες και έκλαιγες;» ρώτησε με ανεξήγητα φιλικό τόνο. Δεν μπορεί να με ήθελε γι αυτό. Πρέπει να είχε κάποιον απώτερο στόχο!
«Οικογενειακά προβλήματα», είπα αδιάφορα.
«Και σε είδε κανένας στην τουαλέτα;» ρώτησε ξανά γεμάτη ενδιαφέρον. Μήπως είχε γίνει κάτι που δεν έπρεπε να θυμάμαι στην τουαλέτα και μου είχε σβήσει τη μνήμη;
«Όχι», απάντησα με βάση αυτού που θυμόμουν αν και δεν μπορούσα να εμπιστευτώ τη μνήμη μου. «Ήμουν ολομόναχη».
«Πάλι καλά!» έκανε εκείνη ανακουφισμένη. «Είναι απαίσιο να σε βλέπουν να κλαις! Λοιπόν, τα ξαναλέμε».
Η Άναμπελ έκανε μεταβολή και έφυγε. Στάθηκα για μερικά δευτερόλεπτα να τη βλέπω να απομακρύνεται. Γιατί έπρεπε όλα τα παράξενα να συμβούν μέσα σε μια μέρα;
Πήγα στην αίθουσα των Αγγλικών και κάθισα δίπλα στον Άνταμ. Σήμερα θα παρουσίαζε την εργασία το τελευταίο ζευγάρι, πράγμα που σήμαινε ότι μπορούσα και να μην προσέχω πάρα πολύ και να επικεντρωθώ στον Άνταμ.
Το μεσημεριανό και οι υπόλοιπες ώρες πέρασαν χωρίς τίποτα άλλο περίεργο. Στο σχόλασμα ευχήθηκα καλό ταξίδι και καλά Χριστούγεννα στην Έμιλι, τον Τζέισον και τη Ζοζεφίν και τους έδωσα τα δώρα τους.
Μετά πήρα το λεωφορείο και κατέβηκα στο κέντρο για να πάρω το δώρο του Άνταμ. Κάποια στιγμή, καθώς έκανα να βγάλω το εισιτήριο από την τσέπη του παντελονιού μου, έπιασα και ένα ακόμα χαρτάκι. Θυμόμουν ότι κάποια στιγμή μέσα στη μέρα είχα κάνει μια σημείωση, αλλά δεν μπορούσα με τίποτα να θυμηθώ τι ήταν.
Το έβγαλα έξω και το ξεδίπλωσα.
Η Μέλανι δεν κατέστρεψε το ημερολόγιο.
Είναι σε ένα κρυφό συρτάρι. Το κλειδί είναι σε μια γλάστρα. Τα γράμματα ήταν βιαστικά, αλλά σίγουρα δικά μου. Όμως πού το είχα μάθει εγώ αυτό; Δε θυμόμουν να έχω ακούσει κανέναν να μιλάει για το ημερολόγιο της Μέλανι. Παρ’ όλα αυτά δεν αμφισβητούσα ότι κάπου είχα ακούσει αυτά που είχα γράψει. Αποφάσισα να πάω κάποια στιγμή για να το ελέγξω.
Πήρα τηλέφωνο στο σπίτι τη Μέλανι για να δω πότε θα μπορούσα να πάω.
Απάντησε στο τρίτο χτύπημα του τηλεφώνου η μητέρα της.
«Είναι εκεί η Μέλανι;» ρώτησα ευγενικά. «Είμαι μια συμμαθήτριά της και ήθελα να τη ρωτήσω κάτι».
«Όχι», απάντησε αυτή. «Λείπει. Έχω την εντύπωση ότι θα λείπει μέχρι το βράδυ».
«Α, καλά», έκανα, προσπαθώντας να μη δείξω την ανακούφιση που ένιωθα που δε θα χρειαζόταν να της μιλήσω. «Απλά ήθελα να τη ρωτήσω τα σχέδιά της για τις διακοπές γιατί σκεφτόμουν να την προσκαλέσω στο εξοχικό μου για μερικές μέρες». Δεν το είχα προσχεδιάσει το ψέμα, αλλά μου βγήκε τελείως αυθόρμητα. Ακουγόταν πολύ πιο λογικό αυτό από το να τη ρωτήσω πότε θα λείπει για να περάσω.
Η μητέρα της έκανε λίγη ώρα να απαντήσει. «Θα είναι στο σπίτι της κολλητής της από τις είκοσι εφτά μέχρι τις τριανταμία».
«Α, μάλιστα», είπα φροντίζοντας να ακούγομαι απογοητευμένη με τα νέα. «Είκοσι οχτώ με τριανταμία θα της έλεγα να πάμε στο εξοχικό μου, αλλά αφού έχει ήδη κανονίσει δεν πειράζει». Να λοιπόν ποιες μέρες θα έπρεπε να πάω. Ήλπιζα ή να ξεχάσει το ημερολόγιό της ή να μην το πάρει μαζί για να μην την ανακαλύψουν οι άλλοι.
«Καλά, εντάξει», απάντησε εκείνη. «Θα της πω όμως ότι πήρες. Πώς είπες ότι σε λένε;»
Ωχ, να πάρει! Έκανε ακριβώς την ερώτηση που δεν ήθελα να ακούσω. «Τι είπατε; Δεν ακούω καλά», είπα προσπαθώντας έτσι να κερδίσω χρόνο για να σκεφτώ κάποιαν από την παρέα της Άναμπελ.
«Ποια να της πω ότι πήρε!» φώναξε για να μπορέσω υποτίθεται να ακούσω.
«Η Ρόουζ», απάντησα. Με αυτό το όνομα, αν και δεν το είχε συνειδητοποιήσει πιο πριν, δεν έλεγα ούτε ψέματα ούτε αλήθεια. Αυτό ήταν το επώνυμό μου, άρα μέρος του ονόματός μου, αλλά παράλληλα υπήρχε και μια κοπέλα που την έλεγαν Ρόουζ και έκανε πολλή παρέα με την Άναμπελ και τη Σελένα.
«Εντάξει!» φώναξε πάλι. «Καλό απόγευμα!»
«Καλό απόγευμα και σε σας», είπα και το έκλεισα.
Το τηλεφώνημά μου είχε επιτυχία. Είχα μάθει πότε θα μπορούσα να πάω χωρίς η Μέλανι να το καταλάβει. Τώρα έπρεπε να πάρω και κάποιο μικρό δωράκι ως πρόσχημα για την επίσκεψή μου.
Έτσι πήρα για τη Μέλανι ένα σετ με μικρά αφρόλουτρα με αρώματα λουλουδιών και ένα κουτί με Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια για τον αδερφό της. Αν δεν είχε αλλάξει δραματικά από το καλοκαίρι, ένα κουτί γλυκά και μια ιστοσελίδα με πολλά παιχνίδια στο Internet ήταν αρκετά για να τον απασχολήσουν για πάνω από μιάμιση ώρα. Ήμουν σίγουρη πως όταν θα πήγαινα θα έλειπαν και οι δύο γονείς κι έτσι δε χρειαζόταν να ανησυχώ για αυτούς.
Για τον Άνταμ από την άλλη η επιλογή ήταν πάρα πολύ πιο δύσκολη. Τι θα μπορούσα να πάρω σε έναν βρικόλακα που έχει ζήσει πεντακόσια χρόνια; Ποτέ μου δεν είχα σκεφτεί ότι θα ήταν τόσο δύσκολο να βρω κάτι καλό γι αυτόν.
Τελικά, αποφασίζοντας να το πάρω χιουμοριστικά, κατέληξα σε μια φιγούρα ενός ιππότη του Μεσαίωνα που, κατά τη γνώμη μου, του έμοιαζε.