λοιπόν και μετά από κάμποσο καιρό να η συνέχειαααα...
16ο κεφάλαιο
Μόλις πρόσεξα το χαρτί ότι το είχε αυτός, ούρλιαξα από το θυμό μου λέγοντας του:
- Πως τόλμησες να το κάνεις αυτό; Δεν έχεις καν το δικαίωμα!
- Συγνώμη κοπέλια αλλά είναι για το καλό σου το έκανα!
- Ποιο καλό μου ρε; Λες πως δεν μπορώ να προστατεύσω τον εαυτό μου και μόνη μου;! Δηλαδή τόσο άχρηστη με έχετε;
- Δεν είπα αυτό, Ραμόνα αλλά αν διάβαζες αυτό το χαρτί, είμαι σίγουρος ότι θα πήγαινες να το κάνεις! Είπε ο Ντάνιελ και αναστέναξε.
- Και εσύ που στο καλό το ξέρεις αυτό και πως το βρήκες και ποιος νομίζεις ότι είσαι;
- Καταρχάς είμαι αυτός που προσπαθεί να σε προστατεύσει από τους 3 λύκους που σου έστειλαν αυτό το γράμμα. Και αν είμαι σίγουρος ότι θα το έκανες γιατί το διαισθάνθηκα από το όνειρο που σου έστειλαν!
- Πως ξέρεις για το όνειρο; Τον ρώτησα σαστισμένη.
- Είναι μια άλλη ιστορία αυτό Ραμόνα, απλά έχε μου εμπιστοσύνη και θα σκεφτούμε όλοι μαζί ένα καλό σχέδιο για να τους αποτελειώσουμε μια και καλή! Να μην σας ξανά ενοχλήσουν. Είπε ο Ντάνιελ και κάθισε δίπλα μου γυρνώντας το κεφάλι του στο δικό μου.
- Καλά, ότι πεις… είπα με ένα τόνο αβεβαιότητας.
- Α! και πρέπει να φτιάξουμε και το παράθυρο σου! είπε με ένα τόνο αστείο, μάλλον για να κάνει πιο ήρεμο το κλίμα. Εγώ του χαμογέλασα και έπειτα του είπα:
- Και τώρα δρόμο από το δωμάτιο!
- Καλά ντε μην με φας! Είπε ο Ντάνιελ πριν φύγει από το δωμάτιο μου. Εγώ γέλασα! Ο Ντάνιελ βλέποντας αυτό με ρώτησε δειλά-δειλά πριν κλείσει την πόρτα τελείως. Είμαστε πάτσι;
- Τι εννοείς; Τον ρώτησα με απορία.
- Εννοώ, σχετικά με μένα και τον Ιαν, δεν θα μας κρατάς πια μούτρα έτσι; Ρώτησε ο Ντάνιελ κάνοντας τα γλυκά μάτια.
- Θα το σκεφτώ σοβαρά, του είπα με ένα σοβαρό τόνο.
- Έλα μωρέ Ραμόνα, για βλακείες είσαι μουτρωμένη! Είπε ο Ντάνιελ κάπως εκνευρισμένα.
- Το ξέρω! Του είπα χαμογελώντας!
- Το ξέρεις; Με ρώτησε σαστισμένος.
- Ναι, μάλλον το κατάλαβα πριν από λίγο! Του είπα γελώντας.
- Ραμόνααα! Δεν μας τα λες καλά! Είπε ο Ντάνιελ χαμογελώντας σαν χαζός.
- Δεν πειράζει! Τέλος πάντων σαν μια κανονική κοπέλα, δεν μπορώ να κάνω σαν τις άλλες; Τον ρώτησα με απορία.
- Τι εννοείς; Με ρώτησε ανήσυχος.
- Εννοώ δεν μπορώ να κάνω την δήθεν ακόμα μουτρωμένη, δεν έχω και εγώ το δικαίωμα σαν μια φυσιολογική κοπέλα;
- Το μόνο που δεν είσαι είναι ότι δεν είσαι φυσιολογική! Είπε γελώντας ο Ντάνιελ.
- Καλά. Το παραλείπουμε αυτό! Θα το σκέφτωωω! Του είπα χαμογελώντας! Και του έκλεισα την πόρτα στα μούτρα του. Από απέξω ακούστηκε ένα «Άου»
- Άλλη φορά να ξέρεις και να προσέχεις πώς να κλείνεις μια πόρτα! Είπε ο Ντάνιελ.
- Συγνώμη, δεν θα το ξανά κάνω! Θα προσέχω την άλλη φορά. Του είπα στα αστεία και αυτός γέλασε. Έπειτα από λίγο έφυγε.
Πέρασαν λεπτά που σκεφτόμουν το τι στο καλό συνέβαινε με τον Ντάνιελ και πως ήξερε για το όνειρο μου. Ήμουν ξαπλωμένη στο κρεβάτι μου, όταν ξαφνικά μπήκε μέσα στο δωμάτιο η Τζένιφερ κοιτάζοντας με κάπως εκνευρισμένη και σαστισμένη. Μάλλον ο Ντάνιελ πρόλαβε να τα πει όλα σε όλους! Ο Μαρτυριάρης! Την κοίταξα και έπειτα της είπα με σοβαρό τόνο:
- Θα στο έλεγα όταν θα ήμουν έτοιμη να στα πω!
- Καλά δεν το πιστεύω πως, χωρίς λόγο τώρα κρατάς μούτρα έτσι στα παιδιά! Είπε σαστισμένη η Τζένιφερ.
- Ε; ρώτησα ακόμα πιο σαστισμένη εγώ.
- Τι ε; μωρέ χαζό; Αυτό που άσκουσες! Δεν φτάνει που μας προστατεύουν και μας δίνουν στέγη και εσύ κάνεις έτσι γιατί έτσι σου κάπνισε. Είπε εντελώς εκνευρισμένα η Τζένιφερ αλλά και πάλι δεν το διέκρινα αυτό στον τόνο της!
- Τζένιφερ, είσαι καλά κοπέλα μου; Τι ασυναρτησίες λες τώρα ξαφνικά;
- Εγώ ασυναρτησίες; Άρχισε και φώναζε δυνατά! Αα το είχε χάσει η κοπελιά, σκέφτηκα από μέσα μου!
- Αα! Το χάσες! Της είπα σοβαρά. Κατευθύνθηκε προς το μέρος μου με μια εγρήγορση, ακούγοντας αυτό που της είχα πει, κοίταξε το καλό της χέρι για μια στιγμή. Έπειτα γέλασε σαρκαστικά, μάλλον ήθελε να με χαστουκίσει, δεν ήτανε σίγουρα η Τζένιφερ. Τσιμπήθηκα για να δω αν ήτανε όνειρο και έβλεπα εφιάλτες με την εξέλιξη της Τζένιφερ. Αλλά δεν ήτανε. Σε κάποια στιγμή έβλεπα την Τζένιφερ να έρχεται όλο και πιο κοντά έχοντας έτοιμο το χέρι της και γελώντας σατανικά! Πριν κάνει το επόμενο της βήμα. Σηκώθηκα και την κοίταξα μέσα στα μάτια στα σοβαρά: Α! κάτι σε ποτίσανε εσένα! Τι ήπιες χθες; Μόλις το άκουσε αυτό η Τζένιφερ σταμάτησε να έρχεται πιο κοντά σε μένα, αλλά άρχιζε να γελάει πολύ νευρικά: Α! καλά πάει το μυαλό κάνει φτερά! Είπα εγώ πιο πολύ στον εαυτό μου, πάρα στην Τζένιφερ. Και ανακάθισα πάλι στο κρεβάτι μου.
- Χαχα! Ούτε να στο παίξω θυμωμένη δεν μπορώ! Πάντα μου το χαλάς στο τέλος! Και θα έβγαινε ένα καλό θέατρο!
- Ναι ότι πεις! Εμένα αγάπη μου κανένας δεν με ξεπερνάει! Χο! Χο! Της είπα αστεία.
- Χαχα! Σταμάτα δεν μπορώ άλλο να γελάω! Πονάω!
- Έτσι, Τζένιφερ γέλα, γέλα να κάνεις και κοιλιακούς! Της είπα μισό σοβαρά και μισό αστεία.
- Χαχα! Εντάξει σταματάω! Αποκρίθηκε εκείνη.
- Επιτέλους! Της είπα χαμογελώντας. Αυτή αμέσως σηκώθηκε από το πάτωμα στο οποίο είχε πέσει όταν από ξαφνικά άρχισε το νευρικό της γέλιο. Και κάθισε δίπλα μου.
- Μόλις μας τα είπε ο Ντάνιελ και για το όνειρο που είδες και δεν μου το είπες, είπε η Τζένιφερ τονίζοντας την τελευταία πρόταση, μάλλον για να μου το χτυπήσει, έπειτα συνέχισε: Τέλος πάντων είπε κιόλας ότι έτσι και καλά είσαι μουτρωμένη, για βλακείες! Τα οποία ξέρω και εγώ αυτές τις βλακείες, μου είπε πάλι τονίζοντας μου την τελευταία πρόταση γελώντας!
- Ναι συνέχισε, της παρότρυνα εγώ γελώντας.
- Ε! και είπα να το παίξω δήθεν σαστισμένη και εκνευρισμένη! Είπε αυτή αστεία.
- Χμ! πάντως έχεις βελτιωθεί, κατά κάποιον τρόπο! Της είπα χαμογελώντας!
- Χαχα! Ευχαριστώ Ραμόνα, με υποχρέωσες! Είπε γελώντας!
- Τίποτα! Της είπα γελώντας και εγώ.
- Πάμε κάτω να τα βρεις και με τους υπόλοιπους και να καταστρώσουμε ένα σχέδιο για τους 3 λύκους! Μου είπε μισό γελώντας.
- Εντάξει πάμε! Είπα αναστενάζοντας ενώ σηκωνόμουν από την το κρεβάτι μου. Η Τζένιφερ, η οποία είχε σηκωθεί λίγο πιο πριν από μένα είπε:
- Άντε νύχτωσε! Κουνήσου!
Γέλασα αμέσως μετά από αυτό, που μου είπε. Έπειτα κατευθυνθήκαμε προς στην πόρτα, και βγήκαμε!